RSS
 

Sekret kaszy gryczanej z białym serem

24 lip

Kotlety z kaszy gryczanej i białego sera

Składniki:

  • 2 saszetki kaszy gryczanej;
  • 200-250g białego sera;
  • 2 jajka;
  • sól;
  • pieprz;
  • cebula;
  • bułka tarta;
  • olej.

Wykonanie:

Kaszę gotuję, odcedzam i czekam do ostygnięcia. W tym czasie szatkuję cebulę i smażę na złoto.

1 saszetkę kaszy pozostawiam sypkiej, a drugą wrzucam do blendera. Połowę cebuli wrzucam do kaszy sypkiej, a połowę do blendera.

W blenderze jest już kasza i cebula, dodajemy ser, sól (sporo) i pieprz. Masę mieszamy z kaszą sypką i jajkami. Gdyby masa była zbyt „lejąca” dodajemy bułki tartej.

Niektórzy wolą wszystko zmiksować w blenderze wtedy się kotleciki tak nie sypią :)

Formujemy kulki, lekko spłaszczamy i wrzucamy na olej do zarumienienia.

Smacznego!

 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Dania główne

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz